Zapisnik 2024 – 7. seja JKO

Datum: 11. 9.  2024, od 18.00, ČS Dravlje 

Prisotni:

IO:  Franjo Antončič, Milan Grad, Karl Jerman, Grega Erman, Boštjan Podobnik, Gregor Udovč, Marko Pleteršek, Roman Čemažar

DO: Janko Lah, Bojan Zalar
NO: Bojan Vnuk, Dejan Volk

Ostali: Zlatko Matič

1. Stanje članstva

Na današnji dan je plačanih 107 članarin za leto 2024.

Potrdili smo novega člana s člansko številko 582. Vsi prisotni člani so glasovali za.

2.  Pretekli dogodki

Septembrska mini-12 regata je bila 7. 9. 2024, organiziral jo je Gregor Udovč. Tekmovalo je 14 jadralcev, ki so tekmovali v dveh predskupinah s tremi plovi, malem in velikem finalu spo dvema plovoma.

3. Prihajajoči dogodki

Jesenska regata bo od 21. do 24. 9., organizator bo Franjo Antončič, soorganizator Luka Renko. Zaenkrat je rezerviranih 14 jadrnic. Strošek sodnika bo letos večji kot pretekla leta.

Štart je na Murterju, kjer bo tudi večerja v nedeljo in torek. Ponedeljek zvečer pa je prosto sidranje.

Zajadraj z nami – smo se pozanimali pri Batani, kjer je možen najem jadrnic. Cena je ugodna. Tako bomo sredi oktobra skušali izpeljati predavanje za zainteresirane jadralce in jih potem odpeljali na enodnevno jadranje po slovenski obali. 

Prednovoletno druženje – 29. 11. 2024, na kmetiji Lukš, organizator Roman Čemažar in Marko Pleteršek. Catering uredi Milan.

4. Prijave regat in sodnik za prihodnje regate

Boštjan se je pozanimal glede izvedbe regat na Hrvaškem in ugotovil, da regato lahko prijavi samo hrvaški jadralni klub pri hrvaški jadralni zvezi. Poskusili bomo poiskati klub, ki bi prijavil regato v našem primeru. Če ne bo ugodne rešitve, ostanemo pri sedanjem modelu registracije regat.

5. Opcije regatnih bark za 2025

Cene jadrnic so za prihodnje leto trenutno 20-30 % višje kot so letošnje leto. Zato bomo z rezervacijami počakali do konca letošnje sezone, če bodo cena kaj nižje, po predvideni slabši letošnji sezoni čarteristov. Oktobra ponovno preverimo cene za jesen 2025.

6. Razno

Konjičanka bo od 31. 5. do 3. 6. 2025. Zato bi naša spomladanska regata lahko bila od 4. do 7. 6. 2025. Milan preveri cene bark.

V prostorih ČS Dravlje smo uredili fizičen poštni nabiralnik. Sedež društva ostaja še vedno v Stegnah.